Blaž Tesovnik, dr. dent. med.

"...MALENKOSTI so tiste, ki naredijo stvari POPOLNE, POPOLNOST sama pa ni MALENKOST..."

Mikrozobozdravstvo

MALENKOSTI so tiste, ki naredijo stvari POPOLNE, POPOLNOST sama pa ni MALENKOST

Blaž Tesovnik, dr. dent. med.
Blaž Tesovnik, dr. dent. med.

    Mikroskopsko zobozdravstvo je veja oz. način zobozdravnikovega dela z zobnim ali operativnim mikroskopom, ki omogoča delo z do 40-kratnimi povečavami. Delo z njim zahteva posebno usposobljenost zobozdravnika in zobne asistentke.

   Samo 2 odstotka vseh zobozdravnikov uporablja pri svojem delu povečevalne lupe, ki omogacajo 2-3 kratne povečave in le 0,001% zobozdravnikov operativni mikroskop. V medicini se uporablja v vsaki natančni kirurgiji, žilni, nevro, plastični, očesni. V stomatologiji je večinoma v pomoč specialistom endodontom, redkeje specialistom kirurgom. Uporabljajajo ga skoraj vsi vodilni svetovno znani specialisti endodontije, estetskega zobozdravstva, paradontologi pri operacijah in implantologiji ter kirurgi.

Zakaj ga uporabljamo?

Mikrozobozdravstvo

Pogled na zob pod različnimi pocečavami mikroskopa

     Povečava mikroskopa nam omogoča, da so detajli v vaših ustih, na vaših zobeh, ki so npr. veliki 1mm, v zobozdravnikovih očeh vidni 4 centimetre! Večji del (98%) svojega dela je zobozdravnik skoncentriran na delovno polje velikosti 2mm, sprejemljiva natančnost prileganja zlasti pri prevlekah, prevlekah na implantatih, mostičkih in plombah pa je v stiku z zobom manj kot 0,1 mm, kar je čisto nemogoče ločiti in nadzirati brez povečave.

Odrstranitev kariesa pod mikroskopom

Odrstranitev kariesa pod mikroskopom

    V Sloveniji smo eni redkih, če ne celo edini, ki ga uporabljamo za vsako stomatološko storitev, od pregleda, diagnostike, izvajanja higienske faze, endodontije pa do visoko izpopolnjenih protetičnih storitev. Uporabljamo ga za vas, za bolj KVALITETNE, TRAJNE storitve in nadomestke, ki vam bodo prihranili denar, čas, skrbi in ohranili vase lastne zobe in zdrava obzobna tkiva do pozne starosti.

    Sodobni materiali danes omogočajo visoko kvalitetne storitve z visoko trajnostno dobo, za katero sta edina pogoja ustrezno izvajanje ustne higiene in čimbolj natančna zobozdravniška obravnava- od pregleda, diagnostike, načrta do končne izvedbe.
Za ohranjanje zob in obzobnih tkiv je nujno potrebno brezhibno izvajanje ustne higiene, ki jo mi ob zobozdravstvenen pregledu učimo individualno, za vsakega pacienta prilagojeno posebej-ITOP in redno (vsaj 1x letno) obiskovanje zobozdravnika.