Blaž Tesovnik, dr. dent. med.

"...MALENKOSTI so tiste, ki naredijo stvari POPOLNE, POPOLNOST sama pa ni MALENKOST..."

Naj bo nestresno in prijazno

otroci    Naši najmlajši pacienti so velikokrat naš največji izziv. Minute, ko se jim posvečamo minejo čisto prehitro, saj dajejo s svojo srčnostjo in iskreno toplino ambulanti in našemu delu prav poseben čar.

Tisti naši najmlajši (3-6 let) so deležni posebne priprave, počasnega seznanjanja z novim okoljem v ordinaciji, na igriv način z inštrumenti s ciljem, da si pridobimo njihovo zaupanje in sami že v tej starosti spoznajo, da je skrb za njihove zobe pomemben sestavni del njihove vsakdanje higiene.

    Skrb in odgovornost za vsakdanjo higieno svojih otrok nosijo starši do 8. leta starosti in ne zobozdravniki !!! Naša naloga je le, da jih o vsem podučimo, spremljamo njihovo izvajanje higiene, opozorimo na napake in ob slednjih v primeru poškodb na zobeh le te tudi na vsem prijazen način saniramo.

Naj bo poučno, vzgojno in če bo potrebno, minimalno invazivno

Otroški zobozdravnik

   Šolske otroke zaznamuje čas menjalnega zobovja, ko mlečne zobe začnejo nadomeščati stalni. To je obdobje, ko otroci še velikokrat občutijo strah pred zobozdravnikom in se še ne zavedajo dobro nujnosti temeljite ustne higiene in rednih zozbozdravstvenih pregledov. Večino našega truda posvetimo temu, da je otrokov obisk čimbolj prijeten in da si pridobimo dolgotrajnejše zaupanje. Stanje zob in higiene med šolsko mladino že nekaj let nazaduje. Vzroki za to so deloma v prezaposlenosti staršev v večji meri pa z večjim uživanjem predelane in polpredelane hrane, za katero ostaja na zobeh težje odstranljiv in bolj kariogen plak.